wog-palyvo

Оперативники податкової міліції в рамках операції «Нафтопродукт-2015» ліквідували схему незаконного виробництва паливно-мастильних матеріалів. Схема нелегального розповсюдження контрафактного палива була припинена на території Рівненської, Харківської, Дніпропетровської, Полтавської та інших областей. Про це повідомив заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан.

Зокрема, в рамках операції податківці конфіскували 7,2 тисячі тонн нафтопродуктів на суму близько 120 млн. грн. Згідно з інформацією «Укрзалізниці», мова йде про виробництво контрафактного палива великим оператором вітчизняного ринку нафтопродуктів WOG. Зокрема, з незаконного обігу вилучено понад 3,3 тисячі тонн бензину різних марок, 2,3 тисячі тонн дизельного палива, 1,2 тисячі дистиляту газового конденсату, більш 160 тонн ізопентану, 130 тонн фракції ізопентанової, 93 тонни бензину газового стабільного, а також фінансово-господарська, податкова документація, документи митного оформлення вантажів, печатки, штампи, комп’ютерна техніка та носії інформації.

За словами Сергія Білана, частина імпортного палива, яке надходило в Україну з території РФ, і реалізовувалася через мережу АЗС, підприємці змішували з іншими хімічними компонентами – дистилятом газового конденсату, ізопентанів, фракцією ізопентанової, бензином газовим стабільним з використанням обладнання нафтобаз, які розміщені на території Рівненської та Полтавської областей. Надалі це паливо доставлялося на мережу АЗС з метою подальшої реалізації кінцевим споживачам. При цьому не виплачувався акцизний податок.

Слід зазначити, що після трагічної загибелі одного з власників мережі WOG Ігоря Єремєєва, менеджмент компанії шукає різні шляхи, щоб залишитися на плаву. Останнім часом збільшилися скарги на якість палива, яке реалізує мережа АЗС WOG – основні скарги пов’язані зі збільшенням витрати палива, частими поломками автомобілів і збільшенням витрат на ремонт.

Правда України