zhytom-bronetank

Кошти Житомирського бронетанкового заводу виводилися на рахунки щонайменше 6 фіктивних суб’єктів підприємництва. Два з них були зареєстровані на жителів Луганська. Про це повідомляє Головне управління Нацполіції Житомирської області.

22 лютого було розпочато кримінальне провадження за фактом фіктивного підприємництва, що дозволило вивести з державного бюджету через тіньові схеми до 6 млн гривень.

Як повідомив керівник підрозділу Дмитро Тишлек, кошти з Житомирського бронетанкового заводу через посередника перераховувались на рахунки щонайменше 6 фіктивних суб’єктів підприємництва.

Два з них були зареєстровані 22-х та 23-річними жителями м. Луганська, які діяли з метою отримання грошової вигоди без ведення будь-якої господарської діяльності.

У результаті ними заподіяно збитку підприємству на загальну суму 5,8 млн. грн., а також сформовано кредиторську заборгованість заводу на суму 4,8 млн. грн.

За вказаними фактами розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 27 (Види співучасників) ч. 2 ст. 205 (Фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування проводить військова прокуратура Західного регіону України.

Раніше повідомлялося, що чиновники держпідприємства Житомирський бронетанковий завод протягом 2014-2015 років вкрали 20 двигунів вартістю 6,8 млн. грн.

Правда України