У Москві без затримань минула акція в Лермонтовському сквері, організована головою муніципального Красносільського району Іллею Яшиним, повідомляє російська служба «Радіо.Свобода» За даними журналістів, там зібралося близько тисячі осіб, за даними поліції – близько 300.

Відносно Яшина складено протокол про адміністративне правопорушення. Раніше повідомлялось, що поліція приходила до нього додому.

Яшин анонсував «День вільних виборів» минулого тижня у форматі «святкового», що дозволяє не узгоджувати його проведення з мерією. Після того, як до участі в заході закликав опозиціонер Олексій Навальний, московська влада заявила про незаконність акції.

Тим часом, Навальний із соратниками зі свого штабу прибув до російської Центральної виборчої комісії ввечері в неділю. Перед входом в будівлю ЦВК Навальний заявив, що «неможливо не зареєструвати нас на виборах, вибори без нас – це не вибори». У зв’язку з великою кількістю кандидатів ЦВК продовжив години роботи в неділю.

Раніше 24 грудня Навального висунули кандидатом в президенти кілька ініціативних груп в різних містах Росії, в тому числі – у Москві та Петербурзі.

ЦВК Росії неодноразово попереджав, що Олексій Навальний не буде зареєстрований як кандидат через судимість. Політик вважає, що заборона суперечить Конституції.

Вибори президента Росії пройдуть 18 березня 2018 року.

Раніше в неділю Олексій Навальний, відповідаючи на питання журналістів, заявив, що якщо його не зареєструють, то вся інфраструктура, створена за рік агітаційної кампанії, буде працювати на бойкот виборів.