На кошти екс-заступника Адміністрації президента Віктора Януковича, колишнього голови Сумської обласної державної адміністрації, нині депутата Сумської облради Юрія Чмиря наклали арешт, повідомив речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко у Facebook.

Він нагадав, що в липні 2017 року під час проведення обшуку індивідуального банківського сейфу Чмиря слідчі виявили і вилучили понад один мільйон доларів.

«За клопотанням прокуратури Печерським районним судом міста Києва накладено арешт на вилучені кошти вказаної особи, які, ймовірно, отримані з неофіційних джерел та з яких не було сплачено податки до державного бюджету», – написав Лисенко.

Він додав, що в грудні 2017 року слідчий суддя відмовив Чмирю в поверненні вилучених коштів.

6 липня 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що під час обшуків у банківських скриньках Юрія Чмиря знайшли 1 мільйон 180 тисяч доларів замість задекларованих ним 572 тисяч доларів. У серпні в ГПУ заявили, що справу щодо чиновника передали до суду. Його обвинувачують у приховуванні паспорта, підробці та використанні підроблених офіційних документів, а також у декларуванні недостовірних відомостей.