Заарештованого в анексованому Криму кримськотатарського активіста Бекіра Дегерменджі досі не перевели до палати відділення пульмонології, він продовжує перебувати в коридорі лікарні, повідомила 29 грудня проектові Радіо Свобода Крим.Реалії дружина активіста Аліє.

За словами жінки, вона щодня відвідує пульмонологічне відділення, де перебуває її чоловік, але побачитися з ним або передати посилку їй не вдається, оскільки Дегерменджі перебуває під охороною, і передачі дозволені тільки через СІЗО.

«У лікарні йому повністю зробили обстеження, до 2 січня він буде перебувати в пульмонологічному відділенні, з 2 січня знову повний обсяг аналізів. Його стан покращується, але він ще слабкий, йому дозволили вставати, але довго бути на ногах він не може», – розповіла Аліє Дегерменджі.

20 грудня Аліє Дегерменджі повідомила, що її чоловіка перевели з реанімації і розмістили в коридорі відділення пульмонології, так як відділення переповнене.

Активіст кримськотатарського національного руху Бекір Дегерменджі був затриманий 23 листопада 2017 року разом з іншими активістами за звинуваченням у здирництві.

У Бекіра Дегерменджі – хронічна астма, його стан погіршився в СІЗО. У залі підконтрольного Кремлю Верховного суду Криму 6 грудня активісту викликали «швидку допомогу». У ніч на 14 грудня Дегерменджі потрапив у реанімацію.

Після російської анексії в Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв’язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».