Колишній міністр охорони здоров’я анексованого Криму Петро Михальчевський підписав вручену йому підозру в державній зраді, повідомили проекту Радіо Свобода Крим.Реалії в прес-службі прокуратури Криму.

У відомстві зазначили, що Михальчевського допитали в Києві 5 січня. Як заявили в прокуратурі, вживаються заходи для притягнення громадянина до кримінальної відповідальності за статтею 111 Кримінального кодексу України («державна зрада»). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Сам Михальчевський поки не коментує заяви української Служби безпеки та прокуратури.

5 грудня в СБУ повідомили, що її співробітники встановили факт перебування Михальчевського в Києві. За даними Служби безпеки, він «безпосередньо брав участь у створенні незаконних органів влади на тимчасово окупованому півострові».

10 червня 2014 року призначений Москвою міністр охорони здоров’я анексованого Криму Петро Михальчевський написав заяву про відставку за власним бажанням. Російський голова Криму стверджував, що змусив Михальчевського подати у відставку, щоб його не звільняли «за статтею».