У Сімферополі завершилися обшуки, які проводили російські силовики у будинках Хатідже Кантемирової і Зери Базірової, під час обшуків вилучили релігійну літературу, повідомляє 5 січня об’єднання «Кримська солідарність».

«За словами жителів будинків, були проведені профілактичні розшукові заходи. Було обстеження, але в паперах згадується постанова Київського районного суду … Вилучили телефон і планшет. Син однієї із жінок, їздив до Туреччини і в Білорусь, питали його про це… Копію протоколу не залишили, сказали, щоб прийшли до них, якщо потрібні папери», – йдеться в повідомленні.

Від відеокоментаря жителі обшуканих будинків відмовилися, зазначили в «Кримській солідарності». За повідомленням, обшуки почалися близько шостої ранку 5 січня.

Після анексії Росією Криму на півострові ФСБ проводить регулярні затримання, обшуки і допити незалежних журналістів, кримськотатарських активістів, опозиційних і проукраїнських громадських діячів і представників релігійних меншин. Правозахисники називають ці дії російських силовиків політично мотивованими.