електрика

Енергосистема Криму 4 серпня у пікові вечірні години споживала 950 мегават потужності при встановленому ліміті 850 мегават, повідомляє прес-служба державного підприємства «Укренерго».

«Вимоги диспетчера «Укренерго» до диспетчера кримської енергосистеми вкластися у встановлені ліміти були проігноровані. Ще раз підкреслюємо, що ніяких відімкнень живлення енергосистеми Криму з боку «Укренерго» поки не існує і не планується», – зазначають у компанії.

В «Укренерго» також повідомляють, що 4 серпня було відімкнено лінію 330 кВ Каховська-Островська, по якій надходить електроенергія до Криму, після усунення пошкодження 5 серпня лінія включена в роботу.

30 грудня 2014 Україна і Росія підписали два контракти на поставку електроенергії.

За даними Міністерства енергетики Росії, були укладені угоди між компаніями «Інтер РАО» і «Укрінтеренерго» на експорт електроенергії з Росії до України. Річний контракт набув чинності з 30 грудня 2014 року і передбачає рівномірний графік поставок об’ємом до 1500 мегават.

Паралельно з метою безперебійного енергопостачання Криму укладена й угода між дочірньою структурою «Інтер РАО» – Центром здійснення розрахунків і «Укрінтеренерго».

Правда України